•  
   PROGRAM
  • De-a ARHITECTURA

   Arhitectii cartierului
   Atelierul isi propune sa raspunda la intrebarea „Cine sunt arhitectii care dau numele strazilor cartierului?”.

   10.00 - 12.00
  • URBOTECA

   ÎNTREABA
   locuitorii din cartierul arhitectilor despre nevoile si asteptarile locuitorilor de la cartierul lor .

   10.00 - 13.00
  • URBOTECA

   activitati de investigare, cartare si ilustrare a nevoilor si asteptarilor locuitorilor de la cartierul lor, adresate tuturor categoriilor de virsta (adulti, copii, adolescenti).

   16.00 - 18.00
  • Teatrul Bis

   CARTIERUL MEU – spectacol de teatru comunitar marca BIS Teatru.
   Oare daca intr-o zi te-ai rataci prin Cartierul Arhitectilor, care ar fi impresia ta? Oare ai putea sa iti petreci o zi intreaga in acest cartier? Oare exista suficiente spatii de relaxare, de petrecere a timpului liber, de respirat?

   18.00 - 19.30
  •  
    
 
ECHIPA DE-A ARHITECTURA
Anca
BORDEAN
Organizator / Facilitator Ateliere
Carmen
SANDRU
Organizator / Facilitator Ateliere
Diana
CONSTANTINESCU
Organizator / Facilitator Ateliere
DESPRE DE-A ARHITECTURA

Despre

DE-A ARHITECTURA

 
Asociaţia De-a Arhitectura a fost înfiinţată în ianuarie 2013 pentru a promova și dezvolta educația de arhitectură și mediu construit în vederea conștientizării și a cunoașterii valorilor arhitecturii, design-ului și urbanismului. Din anul 2016 asociația a deschis prima filială din țară, la Sibiu.

JA Image Hotspot _Teatrul Biss

CARTIERUL MEU

Sibiu. Patru actori tineri care au copilarit in cartiere diferite ale orasului. Amintirile lor. Subiective. Intime. Personale. Universale. Muzica live, compusa si interpretata chiar de protagonisti. Buna dispozitie. Haz. Uneori de necaz. Comedie.
Oare daca intr-o zi te-ai rataci prin Cartierul Arhitectilor, care ar fi impresia ta? Oare ai putea sa iti petreci o zi intreaga in acest cartier? Oare exista suficiente spatii de relaxare, de petrecere a timpului liber, de respirat?
ORAS, orase, s. n. 1. Forma complexa de asezare umana, având multiple dotari edilitare, de obicei cu functie administrativa, industriala, comerciala, politica si culturala; urbe. ◊ Loc. adj. De oras = care provine din oras, care are caracteristicile, aspectul, obiceiurile etc. de la oras. ◊ Haine de oras = a) haine mai bune decât cele de lucru; b) haine croite dupa moda de la oras. 2. P. restr. Partea centrala a unui oras (1); centru. 3. Populatia, locuitorii unui oras (1).
„Cartierul meu” – un show comunitar/ un script bazat pe story-telling si pe improvizatie
Dupa o idee de: Flaviu Suhastru
Asezarea in scena: Bogdan Saratean
Un spectacol de, cu si despre: Mihai Alexandru, Claudiu Falamas, Andrada Grosu, Laura Luca.
Cu participarea lui Cosmin Lupu in rolul locomotivei de tren.
Tehnic: Alex Ciubar, Cosmin Apostol.
Producator: BIS Teatru (Teatrul din Cartier)

ECHIPA
Cosmin
APOSTOL
tehnician scena
Alex CIUBAR
tehnician scena,
sound design
Andrada
GROSU
actrița
Bogdan
SARATEAN
regizor
Claudiu
FALAMAS
actor si muzician
Cosmin
LUPU
tehnician scena
Laura
LUCA
actrita
Mihai
ALEXANDRU
actor

Despre

BIS TEATRU

 
Teatrul BIS este o companie independenta din Sibiu care si-a început activitatea acum 15 ani. In prezent are un nucleu de 13 artisti din diverse arii de expresie (actori, muzicieni, artisti plastici). Principalele lor proiecte sunt: Festivalul Maraton „25 ore de teatru nonstop”, proiectul comunitar „Teatrul din cartier” si hub-ul cultural „Gradina BIS”.

JA Image Hotspot _URBOTECA

HANDS-ON CARTIERUL ARHITECTILOR

O serie de activitati de investigare, cartare si ilustrare a nevoilor si asteptarilor locuitorilor de la cartierul lor, adresate tuturor categoriilor de virsta (adulti, copii, adolescenti).

O alta activitate pe care URBOTECA o intreprindere pe parcursul lunilor august si septembrie 2021 este URBOTECA INTREABA locuitorii din cartierul arhitectilor - un chestionar online care urmareste 4 paliere ale politicilor urbane locuire administratie spatii publice transport adresand intrebari despre nevoile si asteptarile locuitorilor de la cartierul lor.

ECHIPA
Ilinca
POP
coordonator proiect
Alexandra
STEF
coordonator proiect
Oana
PAVAL
coordonator proiect

Despre

URBOTECA

 
URBOTECA - IN ORAS DESPRE ORAS - program de pedagogie urbana si de promovare a urbanismului participativ coordonat de ATU - Asociatia pentru Tranzitie Urbana incepând din 2014. Isi propune promovarea si explicarea principiilor urbanismului participativ cu ajutorul unor instrumente de pedagogie urbana destinate locuitorilor, respectiv facilitarea colaborarii intre locuitori si profesionisti.